zondagsnieuws 15 november 2020 zondagsnieuws 15 november 2020

Zondag 15 november 2020
De liturgische kleur is groen

Usselo: 10 uur voorganger: dhr. W. Ekker uit Enschede.
Ouderling: Roel ter Borg Diaken: Henk Blik Kerkrentmeester: Jan Berenbroek
Koster: Rene Jongejeugd Organist: Peter Slotman.
Vandaag geen cantorij. De extra maatregelen rond het Coronavirus geven aan dat het niet meer is toegestaan dat amateurkoren de komende weken repeteren of optreden.
Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Bij binnenkomst in de kerk bent u naar uw plaats begeleid door een van onze coördinatoren. Wij verzoeken u om daarna niet meer door de kerk te lopen. Aan het einde van de dienst verzoeken wij u om op aanwijzing van dezelfde coördinatoren de kerk te verlaten.
Geen koffie na de dienst
Er is geen koffie/thee na de dienst. Wij beseffen dat het gezellig samenzijn na de dienst in het verenigingsgebouw aansluit bij het kerk zijn van onze gemeente maar het kan helaas niet.
Bij het aansteken van de kaarsen luisteren we naar de eerste twee coupletten van lied 600.

De schriftlezingen zijn: OT Exodus 17: 1-7 en NT Mattheus 25:31-36 zie achterzijde blad.

De bloemen gaan als groet en felicitatie naar dhr. Brinkman, (jarig) en als groet en felicitatie naar mevr.Lammersen,  (jarig).

De collecten bij de uitgang worden gelijk verdeeld tussen de plaatselijke gemeente en de diaconie.

Dienst volgende week zondag 22 november
Usselo: 10.00 uur, voorganger: ds. O. Haasnoot. Gedachtenisdienst, laatste van kerkelijke jaar.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.
Reserveren voor de dienst
Voor het aanmelden hebben we een apart telefoonnummer en emailadres. Het aanmelden kan per e-mail op iedere zaterdag tot 12.00 uur naar pgusselo@gmail.com, of telefonisch op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur naar tel. 06-14361675. Bij uw opgave geeft u uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal bezoekers uit uw eigen huishouden door.
Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven

NLB lied 973. Hymn #439: When in our music God is glorified
1. When in our music God is glorified,
and adoration leaves no room for pride,
it is as though the whole creation cried,

2. How often, making music, we have found
a new dimension in the world of sound,
as worship moved us to a more profound

3. So has the church, in liturgy and song,
in faith and love, through centuries of wrong,
borne witness to the truth in every tongue:

4. And did not Jesus sing a Psalm that night
when utmost evil strove against the Light?
Then let us sing, for whom he won the fight:
Hallelujah!

5. Let every instrument be tuned for praise!
Let all rejoice who have a voice to raise!
And may God give us faith to sing always:
Hallelujah! Amen.

Schriftlezingen
Exodus 17:1-7
Vanuit de woestijn van Sin trok het hele volk van Israël verder, van de ene pleisterplaats naar de andere, volgens de aanwijzingen van de HEER. Toen ze hun tenten opsloegen in Refidim, bleek daar geen water te zijn om te drinken. 2 Ze maakten Mozes verwijten. ‘Geef ons te drinken, geef ons water!’ zeiden ze. Mozes zei: ‘Waarom maakt u mij verwijten? Waarom stelt u de HEER op de proef?’ 3 Maar omdat het volk daar hevige dorst leed, bleef het klagen. ‘Waarom hebt u ons uit Egypte weggevoerd?’ zeiden ze tegen Mozes. ‘Om ons van dorst te laten sterven, met onze kinderen en ons vee?’ 4Mozes riep luid de HEER aan. ‘Wat moet ik met dit volk beginnen?’ vroeg hij. ‘Er hoeft niet veel meer te gebeuren of ze stenigen mij!’ 5De HEER antwoordde Mozes: ‘Ga samen met een aantal van de oudsten van Israël voor het volk uit. Neem de staf waarmee je op de Nijl hebt geslagen in je hand en ga op weg. 6 Ik zal je opwachten op de rots bij de Horeb. Als je op de rots slaat, zal er water uit stromen, zodat het volk te drinken heeft.’ Mozes deed dit, in het bijzijn van de oudsten van Israël. 7 Hij noemde die plaats Massa en Meriba, omdat de Israëlieten Mozes daar verwijten hadden gemaakt en omdat ze daar de HEER op de proef hadden gesteld door te vragen: ‘Is de HEER nu in ons midden of niet?’

Mattheus 25:31-36
31-Wanneer de Mensenzoon komt, omstraald door luister en in gezelschap van alle engelen, zal hij plaatsnemen op zijn glorierijke troon. 32- Dan zullen alle volken voor hem worden samengebracht en zal hij de mensen van elkaar scheiden zoals een herder de schapen van de bokken scheidt; 33-de schapen zal hij rechts van zich plaatsen, de bokken links. 34-Dan zal de koning tegen de groep rechts van zich zeggen: “Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. 35 -Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, 36- ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.”