zondagsnieuws 26 mei 2019 zondagsnieuws 26 mei 2019

Zondag 26 mei 2019
De liturgische kleur is wit

Usselo: 10 uur voorganger: ds. M. Vlasblom uit Losser
Ouderling: Joke Pasman, Kerkrentmeester: Henk Abbink, Koster: Hans Wooldrik, Organist: Peter Slotman.

Na de dienst is er in het verenigingsgebouw gelegenheid tot ontmoeting en gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom.

De schriftlezingen zijn: Prediker 1, 2-11 en Mattheüs 6, 24-34

De bloemen gaan als groet en bemoediging van ons allen naar mevrouw Abbink- Nusmeier, Oude Veenweg 134 en naar mijnheer Kolenaar, Kwinkelerweg 15.

De collecten: tijdens de dienst collecteren we voor De Viermarke. De Viermarke is een ecologische zorgboerderij sinds 1990 in Enschede. Hun doelstelling is een bijdrage te leveren aan de sociaal, maatschappelijke integratie van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke en/of psychische handicap en langdurig werklozen, d.m.v. het aanbieden van een aangepaste werkplek op onze boerderij. De landbouwtak en de zorgtak zijn gelijktijdig opgericht. Dit wil niet zeggen dat de opbrengsten van de boerderij onbelangrijk zijn, integendeel, maar wel dat ten alle tijde een goede zorg voorop staat. Wij willen graag een handje meehelpen door een donatie te geven, zodat ze eens wat extra’s kunnen doen met hun cliënten.
De collecte bij de uitgang is voor de plaatselijke gemeente.

Hans Damen en met mevrouw E.J.B. Roerink,
allen, die in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten verblijven.
allen, die door omstandigheden aan huis gebonden zijn.

Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag.
De Protestantse Gemeente Haaksbergen houdt s’morgens een Hagenpreek op het erf van de familie Vedders aan de Laakmorsweg 9 in Haaksbergen/Buurse. De dienst begint om 9.30. uur.
Wij worden ook hartelijk voor deze dienst uitgenodigd. De voorganger is Mevrouw H.J. Elzenga.

Dienst volgende week zondag 2 juni
Usselo: 10.00 uur: Voorganger: ds. G.S. Buntjes van deer Lee

Email adres: of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

Het inleveren van kopij of het doorgeven van een bericht voor Zondagsnieuws kan tot vrijdag 12.00 uur bij Herma Blik, tel. 06 492 716 54 (email: ) en bij Roel ter Borg, tel. 06 550 751 20 (email: ).

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden, mag vanaf nu naar Greetje van de Valk, , Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.
DE REDACTIE VAN ZONDAGSNIEUWS WENST U EEN GOEDE DIENST EN DAARNA EEN FIJNE ZONDAG.

Schriftlezingen

Prediker 1, 2-11
Lucht en leegte
2Lucht en leegte, zegt Prediker,
lucht en leegte, alles is leegte.
3Welk voordeel heeft de mens van alles wat hij heeft verworven,
al zijn moeizaam gezwoeg onder de zon?
4Generaties gaan, generaties komen,
maar de aarde blijft altijd bestaan.
5De zon komt op, de zon gaat onder,
en altijd snelt ze naar de plaats waar ze weer op zal gaan.
6De wind waait naar het zuiden,
dan draait hij naar het noorden.
Hij draait en waait en draait,
en al draaiend waait de wind weer terug.
7Alle rivieren stromen naar de zee,
toch raakt de zee niet vol.
De rivieren keren om,
ze gaan weer naar de plaats van waar ze komen,
en beginnen weer opnieuw te stromen.
8Alles is vermoeiend,
zozeer dat er geen woorden voor te vinden zijn.
De ogen van een mens kijken, en vinden geen rust,
zijn oren horen, en ze blijven horen.
9Wat er was, zal er altijd weer zijn,
wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan.
Er is niets nieuws onder de zon.
10Wanneer men van iets zegt: ‘Kijk, iets nieuws,’
dan is het altijd iets dat er sinds lang vervlogen tijden is geweest.
11De vroegere generaties zijn vergeten,
en ook de komende zullen weer worden vergeten.

Mattheüs 6, 24-34
24Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede ​liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon. 25Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan ​kleding? 26Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij? 27Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één ​el​ aan zijn levensduur toevoegen? 28En wat maken jullie je zorgen over ​kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en ​weven​ niet. 29Ik zeg jullie: zelfs ​Salomo​ ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen. 30Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de ​oven​ gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” – 32dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. 33Zoek liever eerst het ​koninkrijk van God​ en zijn ​gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 34Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

mevr. A.E.Grobben-Berenbroek
Oude Haaksbergerdijk 2
7546 PZ Enschede

Copij sturen baar beide email adressen: