zondagsnieuws 31 januari 2020 zondagsnieuws 31 januari 2020

Tweeëntwintigste jaargang Nummer 9

Hierbij de orde van dienst voor

Zondag 31 januari 2021
Deze dienst is alleen online te volgen.

Usselo: 10 uur voorganger: Ds. A.T. de Vries uit Almelo
Ouderling: Rineke Overbeek, Diaken: Henk Blik, Kerkrentmeester: Riëtte Wissink
Koster: Gerard Roossink, Organist: Peter Slotman.

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Deze dienst is alleen online te volgen. Door hier te klikken komt u direct op de pagina van onze gemeente op kerkdienstgemist.nl.
Let u op de mededelingen op de website!

Orde van dienst
binnenkomst dienstdoende ambtsdragers
woord van welkom en mededelingen door ouderling
aansteken van de kaarsen
Lied /orgel 600vers 1 en 2
Lied / orgel psalm 111 vers 1 en 6
bemoediging en groet
kyrië-gebed
Glorialied 158 b van cd Met hart en ziel; cd 1 nr 5 ‘Een schoot van ontferming …’
gebed voordat er uit de bijbel gelezen wordt
1e schriftlezing: Deuteronomium 18 : 9 t/m 19 (n.b. wijkt iets af van rooster)
Lied 156 vers 1, 3 en 4 van cd Met hart en ziel; cd 2 nr 15 ‘Ik heb verstaan, Heer …’
2e schriftlezing: Marcus 1 : 21 t/m 28
Lied / orgel 339 a ‘U komt de lof toe …’
uitleg / verkondiging
Lied / orgel 530 ‘De Geest des Heren is op hem …’
gebeden: dankgebed, voorbede, stil gebed
Slotlied 369 b: onze Vader in de hemel … van cd Met hart en ziel; cd 2 nr 16
wegzending en zegen
orgelspel

De bloemen gaan als groet en bemoediging naar mevrouw Koek en ook als groet en bemoediging naar Ria Teussink.

Zoals u in de kerk gewent bent wordt er tijdens de internet kerkdiensten ook aandacht gevraagd voor de collecten. U kunt uw gaven overmaken naar de diaconie, IBAN NL84RABO0316726532 onder vermelding van ‘collecte kerkdienst’ De opbrengst van de collecte wordt gelijk verdeeld tussen de diaconie en de Plaatselijke Gemeente.
De opbrengst voor de Diaconie is voor Jong Protestant.
Hoe houd je jongeren betrokken bij de kerk. Dat kan bijvoorbeeld met het spel Sirkelslag van Jong Protestant. De jeugd van onze kerk doet hier ook aan mee en ze zijn hierover heel enthousiast. Tijdens Sirkelslag spelen jeugdgroepen uit heel Nederland op hun eigen locatie een interactief spel. Ze strijden tegen groepen in andere plaatsen ,met wie ze online in verbinding staan, om de hoogste score.
Bij Sirkelslag staat altijd een bijbel verhaal centraal. Op een ongedwongen manier zijn jongeren zo bezig met geloofsonderwerpen . Sirkelslag was gepland voor 5 februari, maar door de lockdown is het voorlopig uitgesteld tot vrijdag 28 mei.

Dienst volgende week zondag 7 februari
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: ds. Olaf Haasnoot

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De kerkdiensten van onze gemeente kunt u volgen via kerkdienstgemist. Dit kan dan op de PC door met de browser (Firefox, Internet Explorer of Microsoft Edge, Google Chrome) naar de site www.kerkdienstgemist.nl te gaan en daar in het "Zoek kerk" veld "Usselo" in te tikken en op het vergrootglas te klikken. Ook op een tablet of smartphone zijn de diensten te volgen, hiervoor moet de app "kerkdienstgemist" worden geïnstalleerd op het tablet of de smartphone. Binnen de app kan men weer zoeken naar "Usselo" om onze eigen kerkdiensten te kunnen volgen.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven