zondagsnieuws 8 november 2020 zondagsnieuws 8 november 2020

Zondag 8 november 2020
De liturgische kleur is groen

Usselo: 10 uur voorganger: ds. A.Reitsma uit Enschede.
Ouderling: Joke Pasman Diaken: Esther Mol; Kerkrentmeester: Riette Wissink,
Koster: Gerard Roossink Organist: Peter Slotman.
Geen Cantorij
De extra maatregelen rond het Coronavirus geven aan dat het niet meer is toegestaan dat amateurkoren de komende twee weken repeteren of optreden.
De Cantorij betreurt deze maatregel, maar kan niet anders dan deze op te volgen. Wij hopen dat de Cantorij na deze periode van twee weken weer hun medewerking aan onze diensten kan verlenen.

Bij het aansteken van de kaarsen luisteren we naar de eerste twee coupletten van lied 600.

Geen koffie na de dienst
Er is geen koffie/thee na de dienst. Wij beseffen dat het gezellig samenzijn na de dienst in het verenigingsgebouw aansluit bij het kerk zijn van onze gemeente. We hopen dat de situatie rond het heersende coronavirus spoedig zal verbeteren.

De schriftlezingen zijn: 1e lezing uit 2 Koningen 4: 42-44
2e lezing uit Mattheus 15: 32-39 en Mattheus 16:5-12.

De bloemen gaan als groet naar Herman en Ria Teussink en als groet naar mevr. Kruse.

De collecten bij de uitgang worden gelijk verdeeld tussen de plaatselijke gemeente en de diaconie.
Diakonie: steun dorpskerken PKN.

Dienst volgende week zondag 15 november
Usselo: 10.00 uur, voorganger: dhr. W. Ekker uit Enschede.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com of met één der ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.
Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Bij binnenkomst in de kerk bent u naar uw plaats begeleid door een van onze coördinatoren. Wij verzoeken u om daarna niet meer door de kerk te lopen. Aan het einde van de dienst verzoeken wij u om op aanwijzing van dezelfde coördinatoren de kerk te verlaten.

Reserveren voor de dienst
Voor het aanmelden hebben we een apart telefoonnummer en emailadres. Het aanmelden kan per e-mail op iedere zaterdag tot 12.00 uur naar pgusselo@gmail.com, of telefonisch op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur naar tel. 06-14361675. Bij uw opgave geeft u uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal bezoekers uit uw eigen huishouden door.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.
DE REDACTIE VAN ZONDAGSNIEUWS WENST U EEN GOEDE DIENST EN DAARNA EEN FIJNE ZONDAG.

Schriftlezingen
2 Kon.4:42-44
[42] Op een keer kwam iemand uit Baäl-Salisa Elisa opzoeken. Hij bracht twintig gerstebroden voor de godsman mee, gebakken van meel uit de nieuwe oogst, en een zakje vers graan. Elisa droeg zijn bediende op dit als maal aan de profeten voor te zetten. [43] Toen de bediende protesteerde dat het beslist niet genoeg was voor honderd personen, zei Elisa nogmaals: ‘Zet het de profeten voor, ze zullen er een maaltijd aan hebben. Want dit zegt de HEER: Ze zullen ervan eten en nog overhouden ook.’ [44] Toen zette zijn bediende het de profeten voor, en zij aten ervan en hielden nog over, zoals de HEER had gezegd.

Mattheus 15:32-39
[32] Nadat Jezus zijn leerlingen bij zich had geroepen, zei hij: ‘Ik heb medelijden met al die mensen, want ze zijn nu al drie dagen bij me en ze hebben niets meer te eten. En hen met een lege maag naar huis sturen wil ik niet, want dan zouden ze onderweg bezwijken.’ [33] De leerlingen antwoordden: ‘Maar waar halen we in deze verlatenheid genoeg brood vandaan om al die mensen te voeden?’ [34] Jezus vroeg hun: ‘Hoeveel broden hebben jullie?’ Ze zeiden: ‘Zeven, en wat visjes.’ [35] Hij gaf de mensen opdracht op de grond te gaan zitten. [36] Toen nam hij de zeven broden en de vissen, sprak het dankgebed uit, brak de broden en deelde ze uit aan de leerlingen, en de leerlingen gaven ze aan de mensen. [37] Iedereen at en werd verzadigd, en toen ze de stukken brood die over waren ophaalden, hadden ze zeven manden vol. [38] Er hadden ongeveer vierduizend man gegeten, vrouwen en kinderen niet meegeteld. [39] Nadat hij de mensen had weggestuurd, stapte hij in de boot en voer naar de omgeving van Magadan.

Mattheus 16:5-12
[5] De leerlingen voeren naar de overkant, maar waren vergeten brood mee te nemen. [6] Dus toen Jezus tegen hen zei: ‘Wees terdege op je hoede voor de zuurdesem van de farizeeën en de sadduceeën,’ [7] begonnen ze er met elkaar over te praten dat ze geen brood hadden meegenomen. [8] Jezus merkte het en zei: ‘Kleingelovigen, waarom bespreken jullie met elkaar dat je geen brood bij je hebt? [9] Begrijpen jullie het dan nog niet, en herinneren jullie je ook de vijf broden voor de vijfduizend niet, en hoeveel manden jullie weer ophaalden? [10] En ook niet de zeven broden voor de vierduizend en hoeveel manden jullie toen weer ophaalden? [11] Hoe is het mogelijk dat jullie niet begrijpen dat ik het niet over brood had? Wees op je hoede voor de zuurdesem van de farizeeën en de sadduceeën!’ [12] Toen begrepen ze dat hij niet bedoelde dat ze op hun hoede moesten zijn voor de zuurdesem in het brood, maar voor het onderricht van de farizeeën en de sadduceeën.