zondagsnieuws 10 april 2022 zondagsnieuws 10 april 2022

Zondag 10 april 2022, zesde zondag van de 40 dagentijd.
Palmzondag.
De liturgische kleur is paars
Voorganger: Ds. H. Cohen Stuart-Fens uit Haaksbergen
Ouderling: Joke Pasman , Diaken: Esther Mol Kerkrentmeester: Jan Berenbroek
Koster: Rene Jongejeugd Organist: Peter Slotman

Verzoek : Wat zou het, niet alleen voor de gemeenteleden thuis, maar ook voor de predikant, fijn zijn als u allen vóór in de kerk komt zitten!

Kinder-Passion Usselo
Zaterdag 16 april om 18:30 uur.
Het verhaal van Pasen,verteld op kindvriendelijke en eigentijdse wijze.
Vanaf het verenigingsgebouw lopen we naar de begraafplaats met het grote kruis, onze lichtjes, stenen en mooie herinneringen om daar samen einde en nieuw begin te vieren.
Doelgroep: kinderen basisschool met (groot)ouders
Parkeren fiets/auto: Verenigingsgebouw Lammerinkweg
U bent van harte welkom!

Kaarsenlied Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.
De bloemen gaan als felicitatie naar mevr. Vink , Berriehoek 21 zij is 80 jaar geworden.En naar Mevr. Leefers-ter Heegde , Weustinkweg 9 ter bemoediging en als groet.

De collecten: 40 dagentijdcollecte kerk in actie
Palmpasen 10 april.
de collecte is voor JOP Jong Protestant.
PaasChallenge: inleven in het paasverhaal
Elk jaar doen meer dan zesduizend jongeren in de week voor pasen mee
met de PaasChallenge.
Door middel van allerlei opdrachten leren de jongeren de karakters uit het paasverhaal kennen b.v. Petrus,Judas en Maria.
Welke keuzes zou jij maken in de situatie toen?
Het werkt verrijkend en ontdekkend.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 10 april 2022.
Uw bijdrage voor de deurcollecte kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 10 april 2022.

Koffie of thee na de dienst
U wordt in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

Diensten in de goede week en pasen:
deze worden gedeeltelijk samen met Haaksbergen -Buurse gevierd.

Witte donderdag 14 april 19.00 uur
Haakbergen, protestantse kerk, voorganger ds. Job Stein. Mmv de cantorij van Haaksbergen.

Goede Vrijdag 15 april 19.00 uur
Usselo, voorganger ds. Job Stein. m.m.v. de cantorij van Usselo.

Stille Zaterdag 16 april.
In de ochtend om 10.00 uur een sober ochtendgebed in Haaksbergen, protestantse kerk.
Paaswake: om 22.00 uur in de protestantse kerk te Haaksbergen. Voorganger ds. Job Stein.

Eerste paasdag: Zondag 17 april.
om 10.00 uur in Haaksbergen dienst en ook
om 10.00 uur in Usselo dienst, voorganger ds. Olaf Haasnoot uit Nijmegen.
Met Pasen gaan we gezellig nog een een hapje en een drankje nuttigen, na de koffie (In plaats van een Paasontbijt. ) Iedereen wordt hier hartelijk voor uitgenodigd.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

VACANT