zondagsnieuws 12 september 2021 zondagsnieuws 12 september 2021

Zondag 12 september 2021, Startzondag
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. Olaf Haasnoot, Thema van de dienst: “Van U is de toekomst”
Ouderling: Joke Pasman Diaken: Liesbeth Harms;
Kerkrentmeester: Henk Abbink
Koster: René Jongejeugd Organist: Peter Slotman
De Cantorij onder leiding van Lidy Dekker verleent haar medewerking aan deze dienst

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Wij zijn blij dat wij u ook vandaag weer in onze kerk kunnen ontvangen. Denkt u er aan dat u op uw plaats blijft en dat u ook bij het verlaten van de kerk voldoende afstand van elkaar houdt.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we lied 600 uit het Liedboek.

Koffie drinken
Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken. Wij verzoeken u om ook in het Verenigingsgebouw rekening te houden met de maatregelen rond Corona. Bedenk dat de ander ook liever heeft dat u op afstand blijft, wilt u dit respecteren?

Samen ALS de wereld uit stappen en trappen”
Tijdens het koffiedrinken laten we beelden zien van de ervaringen van Riëtte Wissink. Riëtte is, samen met vrienden en familie van Bennie Wassink, gisteren als team ”Samen ALS de wereld uit stappen en trappen” de Mont Ventoux zijn opgewandeld en -gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek en hopelijk genezing van de rotziekte ALS.

Wissinks Möl
Als activiteit van deze Startzondag gaan we naar Wissinks Möl, waar we uitleg over deze “stenderkast” molen krijgen. Daarnaast krijgt u daar een pannenkoek aangeboden.

De schriftlezingen zijn: Micha 7, vers 18 tot en met 20 en Mattheüs 6 , vers 9 tot en met 13.
De bloemen gaan als groet en felicitatie naar mevrouw Hoogvliet. Zij wordt 85 jaar.
De bloemen gaan ook als groet en bemoediging naar de familie Meester – Mol. hun zoon David is in het ziekenhuis opgenomen.

De collectes zijn bij de uitgang, u kunt uw gave in de schaal leggen, de opbrengst wordt verdeeld tussen de diaconie en de Plaatselijke gemeente.
De collecte voor de diaconie is voor: het Missionair werk van de Protestantse Kerk: Jong en oud ontdekken de Kliederkerk.
De Kliederkerk is inmiddels een begrip. Op ruim 200 plekken wordt regelmatig gekliederd: op een creatieve manier bijbel verhalen ontdekken, samen vieren en samen eten. Gezinnen met kinderen komen dankzij de kliederkerk weer in aanraking met de bijbel en de kerk. De Protestantse Kerk Nederland ondersteunt de kliederkerken.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op de rekening van de Diaconie: NL84RABO0316726532. o.v.v. Protestantse Kerk 12 september.
Uw bijdrage voor de Plaatselijke Gemeente kunt u overmaken op de rekening van de Kerkrentmeesters:
NL 46RABO 0316700541 o.v.v. Deurcollecte 12 september .

De dienst volgende week zondag 19 september
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. Maaike Schepers – van der Poll.

Bereikbaarheid van de kerk-werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Mijn onopgeefbare verbondenheid
Ik heb voor het blad Volzin, in het bijzonder voor de website  Volzin nu 6 artikelen geschreven over
de ontwikkeling in mijn denken als het om Israël - Palestina gaat. Het zijn uiteindelijk 6 artikelen
geworden waarvan Volzin een mooie pdf heeft gemaakt.
Dit is de link : https://volzin.nu/product/mijn-onopgeefbare-verbondenheid/
Bram Grandia

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De kerkdiensten van onze gemeente kunt u volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2304-Protestantse-Gemeente-Usselo

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.