zondagsnieuws 14 november 2021 zondagsnieuws 14 november 2021

Zondag 14 november 2021
Usselo: 10 uur, Voorganger: ds. O.Haasnoot.
Ouderling: Ria Teussink, Diaken: Henk Blik, Kerkrentmeester: Riette Wissink , Koster: Henk Aalpol
Organist: Peter Slotman.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we van lied 600 de eerste twee verzen.

De schriftlezingen
Eerste lezing: Exodus 40: 34-38
Tweede lezing :Marcus 12: 38 – 44

De bloemen gaan als felicitatie naar dhr. H. Wooldrik, De Mans 16 hij is  80 jaar geworden. Ook als felicitatie naar mevr. Lammersen, Jan van Elburgstraat 61 zij is 95 jaar geworden.

Overlijden.
Op 11 november 2021 is overleden ons gemeentelid mevr. R. Zijdeveld-Beekman, laatst gewoond hebbend op de Wiedenhof te Haaksbergen. Donderdag 18 november om 14.30 uur is de rouwdienst bij ons in de kerk en aansluitend zal ze worden begraven.
Door de aangescherpte corona maatregelen is er aan de uitgang  1 collecte, voor de Diaconie en Plaatselijke Gemeente. Deze wordt eerlijk verdeeld.
Voor de diaconie is de bestemming Manyano . De 2e collecte is voor de Plaatselijke Gemeente.
Wilt u het via de bank doen dan kunt u uw bijdrage voor de Diaconie u overmaken
op : NL84 RABO 0316726532 o.v.v. 14 november- aktie Manyano.
Voor de plaatselijke Gemeente is het rekening nummer: NL46 RABO 0316700541.

Aktie Manyano.
Zoals u allemaal in Drieklank hebt kunnen lezen gaan we dit jaar voor de 5e keer geld inzamelen voor deze organisatie.Vanaf vandaag liggen er bestelformulieren op de tafels waarop u kunt invullen wat u graag wilt hebben. Wij hopen natuurlijk op een verrassend resultaat.
De bestellingen kunnen tot 28 november worden doorgegeven,
Vanaf 5 december krijgt u taart bij de koffie .hiervoor hebben we natuurlijk wel bakkers nodig endaarvoor gaat ook een lijst rond.

De dienst volgende week zondag 21 november- gedachtenisdienst.
Usselo, Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. M. Schepers-v.d.Poll uit Enschede.

Koffie drinken Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken. Wel weer met meer afstand onder elkaar. Welkom!

Kerst viering voor de kinderen:
op zaterdag 18 december. Kinderen, engel, ezels en schapen zullen het kerstverhaal vertolken. Om 16 uur en 17 uur op de deel van de fam.Leefers aan de Haaksbergerstraat 962 in Usselo. Zie de flyer op de facebook pagina van de kerk.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.
Lijkt het u leuk om eens een kijkje te nemen hoe een en ander werkt, kijkt u dan na de dienst even achter in de kerk bij de “regietafel”. Rien en Joop geven u graag uitleg.

Bereikbaarheid van de kerk
Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat en de Boekelosestraat volop in gang. Momenteel zijn de werkzaamheden in de tussen de bebouwde komgrens bij de Lammerinkweg en de bebouwde komgrens aan de Enschedese kant in uitvoering. Hierdoor is onze kerk en het Verenigingsgebouw per auto slecht bereikbaar.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online! vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst voor zondag 14 november.
Aansteken van de kaarsen
Lied 600: 1, 2
Begroeting
Lied 1005: 1 refrein, 5 refrein.
Gebed om ontferming
Glorialied 713 : 1, 2.