zondagsnieuws 18 september 2022 zondagsnieuws 18 september 2022

Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. Janneke Bekhof uit Hengelo
Ouderling: Roel ter Borg, Diaken: Esther Mol, Kerkrentmeester: Jan Berenbroek
Koster: René Jongejeugd, Organist: Jan Fahner

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

Orde van dienst
De orde van dienst staat op de achterzijde van dit Zondagsnieuws

De eerste bos bloemen gaan deze zondag als groet en bemoediging naar de heer Reef, Twekkelerweg 350.
De tweede bos bloemen gaat ook als groet en felicitatie naar mevrouw Bogert, Boekelose Stoomblekerij.

Bericht van overlijden
Wij ontvingen het bericht dat Janna Dams – Büter op 13 september is overleden. Janna heeft met haar man Jan-Harm Dams aan de Weleweg in Boekelo gewoond. Sinds het overlijden van Jan-Harm verbleef Janna in het Saalmerink in Haaksbergen. De uitvaart zal aanstaande woensdag plaatsvinden. Voor verdere details verwijzen wij u naar de advertentie in de krant.

Collectes
De collecte tijdens de dienst is bestemd voor: de najaarscollecte van Kerk in actie.
Zending Syrië De kerk  als plek van hoop en herstel
Door de jarenlange burgeroorlog moesten vele Syriërs vluchten en zijn vele religieuze gebouwen verwoest. De kerk in Syrië wil ondanks alles een baken van hoop blijven.
Kerk in actie ondersteunt hen bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentrum.
De najaarscollecte van Kerk in Actie voor Syrië heeft onze steun hard nodig bij de wederopbouw.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 18 september.

De collecte bij de uitgang is voor de plaatselijke gemeente.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 18 september.
Uw giften zijn zeer welkom.

Voedselbank
Helaas zijn er mensen die zich afvragen of ze vandaag wel te eten hebben. De voedselbank is een goede instantie die dan kan helpen. Van alle kanten wordt getracht om bijdragen voor de voedselbank in te zamelen. In Enschede gaan zelfs mensen de straat op met een bolderkar om in te zamelen. Maar ze hebben ook onze hulp nodig. Daarom is onze vraag om iedere zondag een kleinigheid mee te nemen. Voorheen verzamelden wij uw bijdragen alleen in december, maar vanwege de stijgende kosten hebben wij besloten om de inzameldozen het hele najaar, zeker tot de kerst, in het voorportaal van onze kerk te plaatsen. Natuurlijk mag u ook een doos meenemen en thuis vullen. Zo kunnen we met elkaar een steentje bijdrage in de bestrijding van armoede. Voor u misschien een kleinigheid, voor anderen misschien een groot gebaar.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag 25 september
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. W. Janssen uit Losser.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
Orgelspel
binnenkomst dienstdoende ambtsdragers
woord van welkom en mededelingen door de dienstdoende ouderling
de kaarsen op de viertafel worden aangestoken door de ouderling of door iemand in de kerkzaal.
Intochtslied: lied 121: 1 en 2
bemoediging en groet
lied: lied 121: 3 en 4
kyrie-gebed