zondagsnieuws 1e pinksterdag 23 mei 2021 zondagsnieuws 1e pinksterdag 23 mei 2021

Hierbij de orde van dienst voor

Zondag 23 mei 2021
De liturgische kleur is rood.

Usselo: 10 uur voorganger: Wijtze Ekker uit Enschede.
Ouderling: Ria Teussink, Diaken: Liesbeth Harms, Kerkrentmeester: Henk Abbink,
Koster: Riëtte Wissink, Organist: Peter Slotman.

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Wij zijn blij dat wij u vandaag weer in onze kerk kunnen ontvangen. Denkt u er aan dat u op uw plaats blijft en dat u ook bij het verlaten van de kerk voldoende afstand van elkaar houdt.
Let u op de mededelingen op de website!

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we het lied “Waar twee of drie” twee maal.

Koffie drinken
Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken.
Wij verzoeken u om ook in het Verenigingsgebouw rekening te houden met de maatregelen rond Corona.
Bedenk ook dat de ander liever heeft dat u op afstand blijft. Respecteer dat!

De schriftlezingen zijn: Handelingen 2: 1-13 en Johannes 14: 23-29.

De bloemen gaan als groet en felicitatie naar mevrouw Reitsma. Zij was vorige week jarig en werd 91 jaar.
De bloemen gaan ook als groet en felicitatie naar mevrouw Voorn-Schonewille. Zij wordt tweede pinksterdag 96 jaar.

De Collecte “tijdens de dienst” en de deurcollecte van deze morgen gaan beide in zijn geheel naar Kerk in Actie: Samen in actie tegen corona.
Honderdduizenden besmettingen per dag, overvolle ziekenhuizen en overledenen die daar gewoon op de grond blijven liggen…. De acute noodsituatie in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien. Om te voorkomen dat de ramp zich in deze mate uitbreidt naar omringende landen, maar ook naar Afrika en de rest van de wereld, zijn de samenwerkende hulporganisaties een landelijke actie gestart. Kerk in Actie is een van deze organisaties.
Met de actie, die “Samen in actie tegen corona “ heet, biedt SHO medische noodhulp aan coronaslachtoffers. Ook wil zij het mogelijk maken dat ook mensen in kwetsbare landen zich zo snel mogelijk laten vaccineren. Met uw bijdrage aan deze collecte steunt u het verlenen van noodhulp door Kerk in Actie, om zo samen in actie te komen tegen corona. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan.
Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collectes in onze kerk. Of maak uw gift over op NL89ABNA0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. SHO-Samen in actie tegen Corona.

De dienst volgende week zondag 30 mei
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. M. Schepers – v.d. Poll uit Enschede

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De kerkdiensten van onze gemeente kunt u volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2304-Protestantse-Gemeente-Usselo

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst 23 mei 2021.
1 e Pinksterdag. Usselo.
Orgelspel.
Mededelingen.
Kaarsenlied: Waar twee of drie
Zingen: Psalm 107: 1. MP3
Votum en groet.
Zingen: Psalm 107: 9, 10. MP3
Gebed om ontferming.
Zingen: Lied 672: 1, 2, 6. MP3
Gebed om de Geest.
Lezing Handelingen 2: 1-13.
Zingen: Lied 701: 1, 2. MP3
Lezing Johannes 14: 23-29.
Zingen: Lied 701: 3, 4. MP3
Preek
Stil zijn.
Orgelspel
Zingen: Lied 681. MP3
Gebeden.
Aandacht voor de collecte.
Slotlied: Lied 687. MP3
Zegen.