zondagsnieuws 20 februari 2022 zondagsnieuws 20 februari 2022

Zondag 20 februari 2022
De liturgische kleur is groen
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. De uit Enschede
Ouderling: Roel ter Borg, Diaken: Henk Blijk, Kerkrentmeester: Henk Abbink,
Koster: Gerard Roossink, Organist: Jan Fahne
Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

De schriftlezingen
Vandaag wordt gelezen uit Genesis 1, de verzen 1 tot en met 5 en 26 tot en met 31, en uit Marcus 4, de verzen 35 tot en met 41.
De eerste bos bloemen gaat deze zondag als groet en felicitatie naar de familie Roossink, Badweg 65, hun tweeling is thuis gekomen uit het ziekenhuis .
De tweede bosbloemen gaat als groet en bemoediging naar mevrouw Bos-Heutink. Zij wordt 85 jaar en verblijft momenteel in Huize Hoogeland, Madoerostraat 4.

Bij de uitgang kunt u uw bijdragen geven voor de diaconie en de Plaatselijke Gemeente.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 20 februari.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 20 februari.
Uw giften zijn zeer welkom.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag 27 februari
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. J. Hazeleger uit Eibergen

Gevolgen strengere coronaregels voor onze kerk:
Het moderamen is zeer verheugd dat er vanaf volgende week zondag 27 februari geen beperkende maatregelen meer gelden voor uw deelname aan de erediensten in onze kerk in Usselo.
Het moderamen stemt van harte in met het advies dat het CIO en de PKN op 16 februari hebben gegeven. Wel geeft het moderamen als aandachtspunt mee dat het goed is om rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Wij willen u daarom wel aan vragen om de adviezen van de overheid, met betrekking tot het voorkomen van besmettingen, op te volgen.
Voor zondag 20 februari gelden nog de maatregelen zoals ze de afgelopen weken ook van kracht waren.

Gemeenteavond / Stamppotavond
Hadden we deze plannen al in november 2021 , we doen opnieuw een poging onder het motto: “Wat in het vat zit, verzuurt niet”.
We willen u wederom uitnodigen voor deze avond, welke gehouden zal worden op
 vrijdag 4 maart a.s. In het verenigingsgebouw, Aanvang: 18.00 uur.
We zijn nog bezig met de verdere invulling van de avond, maar voorop staat: Ontmoeting, samen eten en ……..????
U kunt zich opgeven bij Liesbeth Harms, bellen of whatsappen, tel: 0646320115, of emailen, liesbeth_harms@hotmail.com.
U kunt zich ook bij het koffie drinken na de dienst in het verenigingsgebouw opgeven.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
Woord van welkom
De kaarsen worden aangestoken
Aanvangslied: Psalm 113: 1 en 2