zondagsnieuws 20 juni 2021 zondagsnieuws 20 juni 2021

Zondag 20 juni 2021
Usselo: 10 uur voorganger: ds. O.G. Haasnoot.
Ouderling: Ria Teussink, Diaken: Mieke Lippinkhof, Kerkrentmeester: Henk Abbink, Koster: Hans Wooldrik
Organist: Peter Slotman.

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Wij zijn blij dat wij u ook vandaag weer in onze kerk kunnen ontvangen. Denkt u er aan dat u op uw plaats blijft en dat u ook bij het verlaten van de kerk voldoende afstand van elkaar houdt.
Voor het eerst na lange tijd mag er weer in de kerk gezongen worden. We houden ons daarbij aan de richtlijnen, en daarom mogen we alleen het slotlied meezingen. We willen u allen verzoeken om het slotlied pianissimo, dus zacht mee te zingen.
Let u ook op de mededelingen op de website!

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we het lied “Waar twee of drie” twee maal.

Koffie drinken
Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken.
Wij verzoeken u om ook in het Verenigingsgebouw rekening te houden met de maatregelen rond Corona.
Bedenk ook dat de ander liever heeft dat u op afstand blijft. Respecteer dat!

De schriftlezingen zijn: Job 30: 20 -26 en Marcus 4: 35 – 41.
______________________________________________________________________________________
De bloemen gaan als groet en bemoediging naar dhr. Bulten en als groet en bemoediging naar mw. Harms. Mw. Holtkamp-Hoenink is op 15 juni j.l. 101 jaar geworden. Ds. Olaf Haasnoot is bij haar op bezoek geweest en heeft een bos bloemen meegenomen.
Overleden
Op vrijdag 11 juni j.l. is overleden Zwenna Fenne Heutink-Bolk in de leeftijd van 101 jaar. Zwenna woonde de laatste jaren bij haar dochter Erna en schoonzoon Gerard aan de Badweg 65. Op vrijdag 18 juni, de dag dat zij 101 jaar geworden zou zijn, heeft de afscheidsdienst plaats gevonden in de kerk van de Protestantse Gemeente te Usselo, waarna de begrafenisplechtigheid heeft plaatsgevonden op de hervormde begraafplaats.
Jarigen
Door te late inzending kopij is de verjaardagskalender niet opgenomen in de Drieklank,
daarom worden de jarigen bij uitzondering in het Zondagsnieuws vermeld. En……..een kaartje sturen is altijd leuk.
21 juni mw. H.A. Lippinkhof-Tichelaar, De Mans 22, 7548 CX Boekelo
21 juni mw. G.H. ter Riet-Goorhorst, Eggelmorsweg 80, 7546 RB Usselo
26 juni mw. E. Bosma-de Jong Windmolenweg 43, 7548 BK Boekelo
De collecte voor de Diaconie is voor Kerk in Actie. Noodhulp voor gestrande vluchtelingen in Griekenland.
Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid, stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan en Iran via Turkije op de Griekse eilanden, waaronder Lesbos. Hier wacht hen vanwege lange procedures een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt organisaties die hen opvangen, begeleiden en onderwijs aan de kinderen geven. Vandaag is het Wereld vluchtelingendag. Daarom collecteren we voor vluchtelingen in Griekenland.
Uw bijdrage kunt u overmaken op de rekening van de Diaconie: Diac.Prot.Gem. Usselo NL84RABO0316726532 o.v.v. 20 juni Vluchtelingen Lesbos. De collecte voor de plaatselijke gemeente kunt u overmaken op de rekening van de kerkrentmeesters NL46RABO0316700541 o.v.v. Deurcollecte 20 juni.
De dienst volgende week zondag 27 juni 2021
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. C.G.J. de Jonge, Enschede.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De kerkdiensten van onze gemeente kunt u volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2304-Protestantse-Gemeente-Usselo

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.