zondagsnieuws 21 november 2021 zondagsnieuws 21 november 2021

Zondag 21 november 2021 Gedachtenisdienst.
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. M.Schepers-v.d.Poll
Ouderling: Jan ter Mors, Diaken:geen , Kerkrentmeester:Paul Swank , Koster: Rene Jongejeugd
Organist: Jan Fahner

In deze dienst geen gemeentezang, de organist zal de liederen spelen.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we van lied 600 de eerste twee verzen.

De schriftlezingen
1e Hebr. 11 :1-3 en 13 t.m.16
2e 1 Kor. 13:1-13

De bloemen gaan als felicitatie naar mevr. Rademaker, Jan van Elburgstraat 61 (85 jaar) en naar mevr. Koek, Noord Esmarkerrondweg 562 als groet van de gemeente.

Deze is aan de uitgang en wordt verdeeld onder de Diaconie en Plaatselijke Gemeente.
De collecte voor de Diaconie gaat naar de protestantse kerk.
Vandaag is het Eeuwigheidszondag. Daarom collecteren we voor het pastoraat, waarbij er aandacht is voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw.
Uw bijdrage kunt u ook overmaken op de rekening van de Diaconie .o.v.v. Eeuwigheidszondag 21 november.Nl84RABO0316726532
Het nummer voor de Plaatselijke Gemeente is :NL46RABO0316700541

Gevolgen strengere coronaregels voor onze kerk:
-Er is geen koffiedrinken na de dienst.
-Gemeenteavond op 25 november gaat niet door, dus geen stamppotbuffet!
-Open Venster.
Zoals u in Drieklank hebt kunnen lezen was deze middag gepland voor zaterdag 11 december. Ondertussen zult u wel begrepen hebben dat deze middag helaas niet door kan gaan .

Het moderamen van de PG beraamt zich aanstaande maandag op verdere maatregelen na 21 november.

Aktie Manyano.
Zoals u allemaal in Drieklank hebt kunnen lezen gaan we dit jaar voor de 5e keer geld inzamelen voor deze organisatie.

De dienst volgende week zondag 28 november- 1e advent.
ds.H. Cohen Stuart-Fens uit Haaksbergen.

Kerst viering voor de kinderen:
op zaterdag 18 december. Kinderen, engel, ezels en schapen zullen het kerstverhaal vertolken. Om 16 uur en 17 uur op de deel van de fam.Leefers aan de Haaksbergerstraat 962 in Usselo. Zie de flyer op de facebook pagina van de kerk.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.
Lijkt het u leuk om eens een kijkje te nemen hoe een en ander werkt, kijkt u dan na de dienst even achter in de kerk bij de “regietafel”. Rien en Joop geven u graag uitleg.

Bereikbaarheid van de kerk
Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat en de Boekelosestraat volop in gang. Momenteel zijn de werkzaamheden in de tussen de bebouwde komgrens bij de Lammerinkweg en de bebouwde komgrens aan de Enschedese kant in uitvoering. Hierdoor is onze kerk en het Verenigingsgebouw per auto slecht bereikbaar.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online! vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.