Zondagsnieuws 26 september 2021 Zondagsnieuws 26 september 2021

Zondag 26 september 2021
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. Olaf Hasnoot
Ouderling: Joke Pasman, Diaken: Mieke Lippinkhof, Kerkrentmeester: Paul Swank, Koster: Hans Wooldrik, Organist: Peter Slotman

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Wij zijn blij dat wij u ook vandaag weer in onze kerk kunnen ontvangen. Denkt u er aan dat u op uw plaats blijft en dat u ook bij het verlaten van de kerk voldoende afstand van elkaar houdt.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we lied 600 uit het Liedboek.

Koffie drinken
Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken. Wij verzoeken u om ook in het Verenigingsgebouw rekening te houden met de maatregelen rond Corona. Bedenk dat de ander soms liever heeft dat u op afstand blijft, wilt u dit respecteren?

De schriftlezingen zijn: Numeri 11, de verzen 24 tot en met 29 en Marcus 9, de verzen 36 tot en met 50

De bloemen gaan als groet en felicitatie naar mevrouw Burgersdijk. Zij is 80 jaar geworden.
De bloemen gaan ook als groet en bemoediging naar Marianne ter Heegde.

De collecte voor de Diaconie is voor Vredeswerk, collecte kerk in actie
  Israël / Palestina.
Joodse en Palestijnse kinderen spelen samen. Joodse en Palestijnse kinderen worden met elkaar in contact gebracht. Ze bezoeken elkaar in de  klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Een klein begin naar meer vrede.
De deurcollecte is voor de plaatselijke gemeente.
De collectes zijn bij de uitgang, u kunt uw gave in de schaal leggen, de opbrengst wordt verdeeld tussen de diaconie en de Plaatselijke gemeente.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op de rekening van de Diaconie: NL84RABO0316726532. o.v.v. Vredeswerkcollecte 26 september.
Uw bijdrage voor de Plaatselijke Gemeente kunt u overmaken op de rekening van de Kerkrentmeesters:
NL 46RABO 0316700541 o.v.v. Deurcollecte 26 september .

De dienst volgende week zondag 3 oktober
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. Olaf Haasnoot

Bereikbaarheid van de kerk-werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.
Lijkt het u leuk om eens een kijkje te nemen hoe een en ander werkt, kijkt u dan na de dienst even achter in de kerk bij de “regietafel”. Rien en Joop geven u graag uitleg.

Bereikbaarheid van de kerk
Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat volop in gang. Afgelopen week zijn de werkzaamheden tussen de bebouwde komgrens bij de Lammerinkweg en het Kerkenbruggerpad opgestart. Hierdoor is onze kerk en het Verenigingsgebouw slecht bereikbaar.
Momenteel kunt u vanuit Boekelo niet verder dan de Usseleresweg rijden.
Een optie is om aan de Haaksbergse kant van Usselo via de Haaksbergerstraat, Usselerveenweg (bord Crematorium), Helmerstraat en Lammerinkweg naar de parkeerplaats naast het Verenigingsgebouw te rijden. Houdt er wel rekening mee dat de Lammerinkweg een zandweg is, houdt daarom met uw snelheid rekening met fietsers zodat zij niet in een stofwolk verdwijnen.
Vanuit Enschede kunt u met de auto tot restaurant Hanninkshof rijden.
Per fiets kunt u vanuit Boekelo via de Rosinkweg en het Kerkenbruggerpad naar de Haakbergersraat rijden. U moet dan wel om de werkzaaheden heen fietsen. Vanuit Enschede is de kerk en het Verenigingsgebouw over de Haaksbergerstraat wel bereikbaar. De fietsroute vanuit de Helmerhoek naar Usselo is natuurlijk ook een goede optie.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst zondag 26 september 2021
Aansteken van de kaarsen lied 600:1