zondagsnieuws 2 januari 2021 met orde van dienst zondagsnieuws 2 januari 2021 met orde van dienst

Zondag 2 januari 2022
De liturgische kleur is wit
Deze dienst is alleen online te volgen.
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. Janneke Bekhof
Ouderling: Ria Teussink, Diaken: Mieke Lippinkhof, Kerkrentmeester: Riëtte Wissink
Koster: Hans Wooldrik, Organist: Jan Fahner.
De Cantorij onder leiding van Lidy Dekker zal de liederen in de dienst zingen.

Gezegend en gezond nieuwjaar
De kerkenraad en de redactie van het Zondagsnieuws willen u een gezegend en daarnaast vooral ook een gezond nieuwjaar wensen.
Wij betreuren het dat wij elkaar niet in de kerk en in het verenigingsgebouw kunnen ontmoeten, maar hopen dat dat binnenkort weer mogelijk kan zijn.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag lied 600.

De schriftlezingen
1e schriftlezing Jesaja 11: 1 – 10, 2e schriftlezing Matteüs 2: 1 - 12
Bloemen in de dienst zijn bestemd voor de heer en mevrouw ter Horst, vanwege hun 50 jarig huwelijk en naar de heer en mevrouw Pasman vanwege hun 60 jarig huwelijk.
Collecte voor de Diaconie is voor de Leendert Vriel stichting.
Thuis sterven in eigen vertrouwde omgeving. Tegenwoordig  heel gewoon. 40 jaar geleden was dit nog heel ongewoon.
Toen de Enschedese Fons van Lier in 1976 stervende was, organiseerde zijn vrouw Els Koldewijn alle zorg rondom zijn levenseinde.  Daaruit ontstond in 1980 de stichting Leendert Vriel. Dit is een pseudoniem van Fons van Lier. Inmiddels uitgegroeid tot de landelijke koepel met vrijwilligers in de Palliatieve Terminale Zorg. Met meer dan 200 organisaties en ruim 6000 vrijwilligers. Ook uit onze gemeente zijn hiervoor vrijwilligers actief. Uw bijdrage is meer dan welkom voor dit prachtige initiatief.
De “uitgangscollecte” is voor de plaatselijke gemeente .
U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 2 januari.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeent kunt u overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 tnv College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 2 januari.

Gevolgen strengere coronaregels voor onze kerk:
Het moderamen heeft besloten om de diensten vanuit onze kerk in Usselo voorlopig alleen online te verzorgen.
Via onze website wordt u op de hoogte gesteld wanneer wij weer diensten met u als gemeentelid in de kerk gaan houden.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
Orgelspel
binnenkomst dienstdoende ambtsdragers
woord van welkom en mededelingen door de dienstdoende ouderling