zondagsnieuws 5 december 2021 zondagsnieuws 5 december 2021

Zondag 5 december 2021 2e advent
De liturgische kleur is paars
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. E.de Bruin uit Losser.
Ouderling: Joke Pasman , Diaken: Liesbeth Harms , Kerkrentmeester: Henk Abbink
Koster: Hans Wooldrik
Organist: Peter Slotman.

In deze dienst geen gemeentezang, de organist zal de liederen spelen.
Enkele leden van de cantorij zullen een paar liederen zingen.
Bij het aansteken van de kaarsen zingen we van lied 600 de eerste twee verzen.

De schriftlezingen
1e schriftlezing Maleachi 3:1-4 2e schriftlezing Lucas 3:1-6
Bloemen in de dienst gaan als felicitatie naar de heer Borgeling,
Windmolenweg 113, hij is 85 jaar geworden.
Ze gaan als groet en bemoediging naar mevr.Smit, Dokter Koekstraat 3.

Collecten: We collecteren alleen bij de uitgang.De opbrengst wordt gedeeld.De Diaconie krijgt in ieder geval € 50. Het andere  deel krijgt de Plaatselijke Gemeente.
Diaconie: adventscollecte voor Kerk in actie.
Op 1 december was het Wereld aidsdag. Daarom collecteren we voor aidswezen in Rwanda. Mama Rosé is een organisatie die voor deze kinderen opvanggezinnen regelt en ze helpt met persoonlijke begeleiding.
De bekende banknummers zijn : Diaconie NL 84 RABO 0316726532
en het nummer van de kerkrentmeester is : NL 46 RABO 0316700541

Gevolgen strengere coronaregels voor onze kerk:
-Er is geen koffiedrinken na de dienst.
-bij entree handen desinfecteren, met mondkapje naar de stoel lopen. De stoelen staan weer ruimer uit elkaar.
-Open Venster.Zoals u in Drieklank hebt kunnen lezen was deze middag gepland voor zaterdag 11 december. Ondertussen zult u wel begrepen hebben dat deze middag helaas niet door kan gaan .

Aktie Manyano.
Zoals u allemaal in Drieklank hebt kunnen lezen gaan we dit jaar voor de 5e keer geld inzamelen voor deze organisatie. Via kniepertjes, taarten, kerststukjes en midwinterhoorn blazen. U kunt nog een bestelling voor taarten doorgeven. We kunnen deze niet bij de koffie na de dienst gebruiken maar het kan bij u thuis worden afgeleverd. Hiervoor mailen of bellen met Mieke Lippinkhof. Mail mlippinkhof59@gmail.com en tel. 053-4357195

Ook kunt u zich nog aanmelden voor het midwinterhoorn blazen. Voor 7,50 komt Roel ter Borg bij u langs met zijn fraaie midwinterhoorn en hij laat u de tonen horen van de de Oale Roop!! U kunt hem mailen of bellen voor een datum en tijd, mail is roelterborg11@gmail.com
en tel. 06-55075120.

De dienst volgende week zondag 12 december 3e adventszondag.
Dhr. W. Ekker uit Enschede.

Kerst viering voor de kinderen: programma is aangepast.
Op 18 december een kerstwandeling tussen 15.30-16.30 uur. U kunt het kerstverhaal, vertolkt door kinderen, engel, ezels en schapen beleven op het plein voor de ingang van de begraafplaats Usselo. Tijdens deze korte wandeling wel 1,5 m.afstand bewaren. Parkeren kan bij de begraafplaats of bij het verenigingsgebouw. Welkom!

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.
Lijkt het u leuk om eens een kijkje te nemen hoe een en ander werkt, kijkt u dan na de dienst even achter in de kerk bij de “regietafel”. Rien en Joop geven u graag uitleg.
Bereikbaarheid van de kerk
Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat en de Boekelosestraat volop in gang. Momenteel zijn de werkzaamheden in de tussen de bebouwde komgrens bij de Lammerinkweg en de bebouwde komgrens aan de Enschedese kant in uitvoering. Hierdoor is onze kerk en het Verenigingsgebouw per auto slecht bereikbaar.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online! vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

VACANT