zondagsnieuws 5 september 2021 zondagsnieuws 5 september 2021

Zondag 5 september 2021
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. B. Grandia uit Doesburg Thema van de dienst: Over wraak gesproken
Ouderling: Ria Teussink Diaken: Esther Mol;
Kerkrentmeester: Jan Berenboek
Koster: Henk Aalpol Organist: Jan Fahner

Voorzorgsmaatregelen in de kerk
Wij zijn blij dat wij u ook vandaag weer in onze kerk kunnen ontvangen. Denkt u er aan dat u op uw plaats blijft en dat u ook bij het verlaten van de kerk voldoende afstand van elkaar houdt.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we lied 600 uit het Liedboek.

Koffie drinken
Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken. Wij verzoeken u om ook in het Verenigingsgebouw rekening te houden met de maatregelen rond Corona. Bedenk dat de ander ook liever heeft dat u op afstand blijft, wilt u dit respecteren?

De schriftlezingen zijn: Psalm 137 en Romeinen 12:14 t.m. 21
De bloemen gaan als groet van onze gemeente naar de heer en mevrouw Duinhof  Ariënsstate, Mekkelholtsweg 125, appartement nr. 428 en ook als groet van onze gemeente naar mevrouw Broen, Noord Esmarkerrondweg 616.

De collecte voor de diaconie is voor: Een sterke kerk op een kwetsbare plek.
Veel jongeren in het arme noorden van Ghana trekken naar de hoofdstad Accra in de hoop daar werk te vinden. De meesten van hen komen bedrogen uit. De Ghanese kerk wil het vertrek van jongeren uit het noorden ontmoedigen door hen kansen te bieden in hun eigen dorp.
Met steun van Kerk in Actie kunnen ze een praktisch vak leren, zoals kleermaker, kapper of timmerman. Daarnaast leert de kerk volwassenen lezen en schrijven en leidt ze voorgangers op.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u overmaken op de rekening van de Diaconie NL84RABO0316726532 o.v.v. Wereld Diaconaat. 5 september.
De andere helft van de collecte gaat naar de Plaatselijke Gemeente.
Hiervan is het nummer: NL46 RABO 0316700541 o.v.v. Deurcollecte 5 september

De dienst volgende week zondag 12 september startzondag!
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. Olaf Haasnoot.

Bereikbaarheid van de kerk-werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De kerkdiensten van onze gemeente kunt u volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2304-Protestantse-Gemeente-Usselo

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van de Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst op zondag 5 september 2021 in Usselo
Thema : Over wraak gesproken
- orgelspel
- binnenkomst dienstdoende ambtsdragers