zondagsnieuws 6 maart 2022 zondagsnieuws 6 maart 2022

Zondag 6 maart 2022, eerste zondag van de veertigdagentijd
De liturgische kleur is paars
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. Maaike Schepers – v.d. Poll
Ouderling: Roel ter Borg, kerkrentmeester: Paul Swank, Diaken: Liesbeth Harms,
Koster: Henk Aalpol, Organist: Jan Fahner
Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.
Orde van dienst
We lezen vandaag uit Deuteronomium 5, de verzen 6 tot en met 21 en uit Lucas 4, de verzen 1 tot en met 13.
De orde van dienst staat ook op de achterkant van dit Zondagsnieuws.

Afscheid en herbevestiging ambtsdragers
Vandaag worden de ouderlingen Jan ter Mors en Roel ter Borg en de kerkrentmeesters Paul Swank, Henk Abbink en Jan Berenbroek herbevestigd in het ambt.
Vandaag wordt er ook afscheid genomen van de ouderlingen Rineke Overbeek en Ria Teussink.
Beide dames blijven wel betrokken bij het kerkelijk werk.
Helaas is de kerkenraad na dit aftreden onderbemand. Als u geïnteresseerd bent om ook zitting in de kerkenraad te nemen, neemt u dan contact op met onze preses Jan ter Mors, of met scriba Roel ter Borg.

De eerste bos bloemen gaan deze zondag als groet en felicitatie naar mevrouw Askes, Agaatstraat 7, zij is 85 jaar geworden.
Afgelopen week zouden de bloemen ook al naar mevrouw Askes gaan, maar toen was zij op vakantie. De bloemen zijn vorige week bij mevrouw Smit bezorgd, zij was 90 jaar geworden.

De tweede bos bloemen gaan als groet en bemoediging naar mevrouw Molendijk, Helmerstraat 240.

De collecte voor de diaconie is weer tijdens de dienst.
Zowel de collecte voor de diaconie als ook de deurcollecte zijn voor Kerk in actie en bestemd voor “Noodhulp Oekraïne”
De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk veel leed voor de mensen daar. Ons hart en onze gebeden gaan naar hen uit! Kerk in Actie geeft via lokale kerken en partnerorganisaties in Oekraïne hulp aan de vele vluchtelingen, die op zoek zijn naar veiligheid in de buurlanden. De kracht van kerken is dat die overal onderweg opvangmogelijkheden hebben. In elk dorp zijn er plekken ingericht voor onderdak en wordt er voedsel en kleding uitgereikt.
Uw steun voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld is hard nodig. Met uw bijdrage steunt u de noodhulp van Kerk in Actie en krijgen vluchtelingen een slaapplaats en een noodpakket met voedsel, zeep, handdoek en een slaapzak.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte Noodhulp Oekraïne
Uw bijdrage voor de deurcollecte kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte Noodhulp Oekraïne.
Natuurlijk mag u beide collectes ook samen overmaken aan de diaconie.

Wij rekenen op uw ruimhartigheid. Uw giften zijn zeer welkom.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag 13 maart, Maaltijd van de Heer
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. O. Reitsma uit Enschede.
Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
Orgelspel.
Welkom en mededelingen.
Aansteken kaarsen. Zingen lied 600, 1 en 2.
Woorden ter inleiding
Aanvangslied 1010, 1, 2, 3, 4.
Bemoediging, groet, drempelgebed.
Zingen: ps. 91, 1 en 5