zondagsnieuws 8 mei 2022 zondagsnieuws 8 mei 2022

Zondag 8 mei 2022, 4 e zondag van Pasen; Jubilate
De liturgische kleur is wit.
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. R. de Vries uit Almelo
Ouderling: Roel ter Borg, Kerkrentmeester: Henk Abbink, Diaken: Esther Mol,
Koster: Gerard Roossink, Organist: Peter Slotman

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

Orde van dienst
De orde van dienst staat op de achterkant van dit Zondagsnieuws.

Bericht van overlijden
Op 30 april jongstleden is Wil de Graaf – van Katwijk overleden. De uitvaart heeft zaterdag 7 mei hier in de kerk plaatsgevonden, waarna ze op de hervormde begraafplaats is begraven.

De eerste bos bloemen gaan deze zondag als groet en bemoediging naar mevrouw Luunk, Usselerveenweg 200.
De tweede bos bloemen gaan als groet en bemoediging naar mevrouw Vreeman, De Mans 39.

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor Kerk in Actie ( Noodhulp), Nigeria.
In noorden van Nigeria zijn ruim 2 miljoen christenen op de vlucht voor geweld in eigen land. Een deel van hen wordt opgevangen in vluchtelingenkampen, maar de meesten wonen in dorpen waar de bewoners zelf nauwelijks iets hebben. Er is te kort aan voedsel, water en hygiëne.
Nigeriaanse kerken steunen de vluchtelingen op hun nieuwe plek.
Helpt U mee?
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 8 mei.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 8 mei.
Uw giften zijn zeer welkom.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag 15 mei, Dialectdienst
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. H. Hinkamp uit Lichtenvoorde.

Hagepreek
Wij willen u uitnodigen om op Hemelvaartsdag een Hagepreek bij te wonen op het boerenerf van Fam. Ter Riet. Al tientallen jaren kent de Protestantse gemeente Haaksbergen -Buurse dit fenomeen. Vanuit Haaksbergen wordt er voor dauwtrappers een fietstocht hier naar toe georganiseerd. Als blijkt dat er ook vanuit Usselo belangstelling voor is kunnen we dit initiatief overnemen en een fietstocht organiseren naar de boerderij van Fam. ter Riet Zendvelderweg 16 bij Buurse.
Aanvang van de dienst is om 9.30 uur.
Fietst u mee, dan kunt u zich bij Mieke Lippinkhof opgeven.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
Binnenkomst kerkenraad
Welkom / mededelingen door ouderling van dienst
Aansteken van de kaarsen en lied 600