zondagsnieuws en orde van dienst 16 januari 2022 zondagsnieuws en orde van dienst 16 januari 2022

Zondag 16 januari 2022
De liturgische kleur is groen
Deze dienst is alleen online te volgen.
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. M. Schepers – van der Poll uit Enschede
Ouderling: Jan ter Mors, Diaken: Esther Mol, Kerkrentmeester: Jan Berenbroek,
Koster: René Jongejeugd, Organist: Jan Fahner.
De Cantorij onder leiding van Lidy Dekker zal de liederen in de dienst zingen.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

Nieuwjaarstoespraak
Jan ter Mors zal aansluitend aan de dienst de nieuwjaarstoespraak uitspreken.

De schriftlezingen
De schriftlezingen zijn: Jesaja 62, de verzen 1 tot en met 5 en Johannes 2, de verzen 1 tot en met 11.

Bloemen in de dienst zijn als groet en bemoediging voor Lien Doeve, De Posten 763,
En voor mevrouw Roerink-Blikker, Bruninksweg 11, zij is 90 jaar geworden.

De collecte “tijdens de dienst” is voor de diaconie en gaat naar de Protestantse Kerk. De grootste vrijwilligers organisatie van Nederland: zo wordt de kerk wel genoemd. Ook in onze kerk zijn mensen actief, zoals kerkrentmeesters, ouderlingen, cantorij, jeugdouderling en diakenen. Het is belangrijk dat zij goed toegerust aan de slag kunnen gaan. Onze scriba heeft ook dankbaar gebruik gemaakt van een cursus voor dit belangrijke werk. De nevendienst maakt gebruik van het materiaal en de diakenen gaan naar een diaconale dag, als dit weer mogelijk is.
De “uitgangscollecte” is voor de plaatselijke gemeente.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 16 januari.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 16 januari.
Uw giften zijn zeer welkom.

Gevolgen strengere coronaregels voor onze kerk:
Het moderamen heeft besloten om de diensten vanuit onze kerk in Usselo voorlopig alleen online te verzorgen.
Via onze website wordt u op de hoogte gesteld wanneer wij weer diensten met u als gemeentelid in de kerk gaan houden.
Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst

Morgenlied: 213, 1 en 4
Bemoediging, groet, drempelgebed
Cantorij: ps. 66, 1, 2, 3.
Kyriegebed
Glorialied: 967, 1,5,6