zondagsnieuws en orde van dienst 19 februari 2023 zondagsnieuws en orde van dienst 19 februari 2023

Zondag 19 februari
Usselo: 10 uur Voorganger: ds. Bram Grandia uit Doesburg
Ouderling: Klaas Boersma, kerkrentmeester: Riëtte Wissink, Diaken: Liesbeth Harms,
Koster: Hans Wooldrik, Organist: Jan Fahner, Kerkdienstgemist: Joop Harms.

Orde van dienst
De orde van dienst staat op de achterzijde

De eerste bos bloemen gaat deze zondag als groet en bemoediging naar de heer ten Oever, De Mans 29.
De tweede bos bloemen gaat eveneens als groet en bemoediging naar Anneke Pluimers, Lansinkweg 9.

Opbrengst Kerk in actie, Noodhulp na aardbeving in Syrië!
De diaconie is verheugd met de opbrengst van de collecte van vorige week. Samen hebben we €782,56 bijeengebracht voor de noodhulp in Syrië. Vanaf deze plaats wil de diaconie u, mede namens de slachtoffers in Syrië, hartelijk danken voor uw gulle gaven.

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor stichting Present
Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats, voor 1 dagdeel of voor langere tijd, in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 19 februari.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 19 februari.
Uw giften zijn zeer welkom.

Inzamelingsactie ‘Kaarsen voor de Oekraïne’.
Veel mensen in de Oekraïne hebben geen stroom, water en verwarming. Daarom doet de kerk van Usselo ook mee met de actie kaarsen voor de Oekraïne. Oude of bijna opgebrande kaarsen zamelen we in. Deze worden naar de Oekraïne gebracht, en daar omgesmolten, om als kaars of kacheltje te gebruiken.
De gebruikte kaarsen in alle kleuren, soorten en maten kunt u de komende weken inleveren in de hal van de kerk waar een verzamel doos zal staan! Dank daarvoor!     De Diaconie

Een kaartje met Pasen
Ieder jaar worden via de Paasgroetenactie vanuit het hele land tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Ook in de Veertigdagentijd 2023 organiseren de Protestantse Kerk en Kerk in Actie deze actie om gedetineerden een kaartje te sturen met Pasen. Het thema van dit jaar is 'Uit liefde voor jou’. Heeft u vorige week een kaart meegenomen en vandaag niet bij u? U kunt de kaart op 26 februari alsnog inleveren bij één van de diakenen.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Verenigingsgebouw een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag, maaltijd van de Heer
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. Wiebke Heeren m.m.v. de cantorij.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met ds. Wiebke Heeren, Haaksbergerstraat 819, 7548 PB Usselo, telefoonnummer: 053 – 2316060.
Email adres: wiebkeheeren@hotmail.com. Bij afwezigheid van ds. Wiebke Heeren kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Orde van dienst
- woord van welkom en mededelingen
- aansteken van de kaarsen, lied 600 vers 1 en 2
- intochtslied, Lied 601