zondagsnieuws en orde van dienst 22 mei 2022 Twekkelo zondagsnieuws en orde van dienst 22 mei 2022 Twekkelo

Zondag 22 mei 2022
De liturgische kleur is wit.
Deze dienst is niet online te volgen.
Twekkelo: 10 uur Voorganger: Ds. C. de Jonge uit Enschede
Ouderling: Jan ter Mors, Diaken: Liesbeth Harms, kerkrentmeester: Paul Swank
Koster: Gerard Overbeek, Organist: Peter Slotman

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

Orde van dienst
De orde van dienst vindt u op de achterzijde van dit Zondagsnieuws.
De bloemen gaan deze zondag als groet naar mevrouw Roerink-Blikker Bruninksweg 11, en naar mevrouw Ter Horst- Timmer Eikstraat 40 in Hengelo.

Missionair werk, Oog voor kinderen in pioniersplekken
Kenmerkend voor pioniersplekken van de protestantse kerk in Nederland is dat zij aansluiting zoeken bij de leefwereld van de bezoekers door het evangelie te delen op een manier die bij hen past. Zo hebben kinderen bij pioniersplek Het Badhuis in Zwijndrecht hun eigen plek. Bij de kidsclub en badhuis For Youth is er alle ruimte voor gezelligheid, leuke activiteit en goede gesprekken. De protestantse kerk ondersteunt het werk van deze nieuwe vormen van kerkzijn door heel Nederland.
Helpt U mee?
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 22 mei.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 22 mei.
Uw giften zijn zeer welkom.

Koffie of thee na de dienst
U wordt weer in de gelegenheid gesteld om na de dienst in het Kulturhus een kop koffie of thee te gebruiken en met elkaar in gesprek te gaan.

De dienst volgende week zondag 29 mei
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds.H.Wachtmeester uit Hengelo
viering maaltijd v.d Heer (H.A.)

Kerkenraadsvergadering
Maandag 23 mei 8 uur: kerkenraadsvergadering in de Gerfkamer.
Hagepreek
Wij willen u uitnodigen om op Hemelvaartsdag een Hagepreek bij te wonen op het boerenerf van Fam. Ter Riet. Al tientallen jaren kent de Protestantse gemeente Haaksbergen -Buurse dit fenomeen. Vanuit Haaksbergen wordt er voor dauwtrappers een fietstocht hier naar toe georganiseerd. Als blijkt dat er ook vanuit Usselo belangstelling voor is kunnen we dit initiatief overnemen en een fietstocht organiseren naar de boerderij van Fam. ter Riet Zendvelderweg 16 bij Buurse.
Aanvang van de dienst is om 9.30 uur.
Fietst u mee, dan kunt u zich dan uiterlijk vandaag, zondag 22 mei, bij Mieke Lippinkhof opgeven.

Interfaith Luxemburg
Zaterdag 28 mei lopen Olaf Haasnoot en Henk Blik, samen met hun loopcollega Chris van Pareren mee in een onderdeel van de Nachtmarathon in Luxemburg.
De organisatie “InterFaith – Run for a United World ” organiseert ieder jaar – onder beschermheerschap van de Dalai Lama en de kardinaal en aartsbisschop van Luxemburg Jean-Claude Hollerich – een interreligieuze en interculturele marathon voor vrede, binnen het raamwerk van de “ING Night Marathon Luxembourg”. Geestelijken en andere representanten van wereld religies rennen dan één van de onderdelen van de Nachtmarathon.
Het InterFaith evenement biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te begrijpen: de basis voor respect en tolerantie. Vrede tussen religies is een voorwaarde om als mensheid naar elkaar toe te groeien. “InterFaith-Run for a United World ” ondersteund en initieert de samenwerking van culturen en religies in Luxemburg, Europa en wereldwijd. Roel ter Borg gaat mee als chauffeur en ondersteuner van de drie lopers.
Wij wensen hen veel plezier en een goed resultaat in Luxemburg.

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

Helaas kunnen de diensten vanuit Twekkelo niet via internet worden uitgezonden.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Twekkelo, 22 mei 2022
Welkomstwoord en mededelingen
Aansteken van de kaarsen
Intochtslied: Psalm 67: 1 en 2