zondagsnieuws en orde van dienst 4 september 2022 zondagsnieuws en orde van dienst 4 september 2022

Zondag 4 september 2022, Startzondag.
Usselo: 10 uur Voorganger: Ds. Ds. H. Hinkamp uit Lichtenvoorde
Ouderling en kerkrentmeester: Riëtte Wissink, Diaken: Mieke Lippinkhof
Koster: Hans Wooldrik, Organist: Jan Fahner

Thema “Aan tafel”
Vandaag is het de startdienst. Na de dienst komen we in het Verenigingsgebouw bij elkaar voor een gesprek onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers. Daarna is er een activiteit die door de jeugd is voorbereid. Aansluitend aan de activiteit wacht u nog als verrassing een koude lekkernij.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we vandaag de verzen 1 en 2 van lied 600.

Schriftlezingen
Eerste lezing: Lucas 9: 57 – 62, tweede lezing: Matteus 13: 1 – 9

De eerste bos bloemen gaan deze zondag als groet en bemoediging naar mevrouw Pil, Ganzebosweg 200.
De tweede bos bloemen gaan als groet en felicitatie naar mevrouw ter Horst, Gerinkhoekweg 22, Twekkelo.

Bericht van Olaf en Riet Haasnoot
Van Olaf en zijn vrouw Riet ontvingen wij onderstaand bericht.
We willen iedereen hartelijk danken voor de reacties die we kregen sinds Olaf de ziekte van Kahler heeft. We zijn blij met jullie kaarten, appjes en andere reacties. Na de diagnose kan nu de behandeling met chemokuren beginnen. Olaf is lichamelijk en mentaal wat verzwakt, hij heeft veel pijn in de botten en loopt met een rollator. Het is ook wel veel: stoppen met werk, verhuizen, wennen in een nieuwe omgeving, andere mensen leren kennen. Het is voor ons een hele steun om te merken dat er vanuit onze laatste gemeente zo met ons wordt meegeleefd.
Riet en Olaf Haasnoot, Jan Nieraethstraat 70, 6541 GA Nijmegen.

Collecte tijdens de dienst: Kerk in actie, Werelddiaconaat
Myanmar
Een volwaardige plek voor mensen met een beperking. Gezinnen in Myanmar met een gehandicapt kind of gehandicapte volwassene , zijn extra kwetsbaar. Zij behoren vaak tot de allerarmsten, i.v.m. medische kosten. Kerk in actie ondersteunt deze gezinnen met zorg, revalidatie maar ook met werk.
Helpt U deze diaconale ondersteuning?
Uw bijdrage voor de diaconie kunt u ook overmaken op rekening NL 84 RABO0316726532 t.n.v. Diaconie PG Usselo o.v.v. collecte 26 juni.

Collecte bij de uitgang: Voedselbank
Aan tafel” is het jaar thema voor het nieuwe kerkelijke seizoen van de Protestantse Kerk
Start zondag is het moment om hiermee aan de slag te gaan .Wat is het  niet gezellig om met elkaar te eten en naar elkaars verhalen te luisteren. Helaas zijn er mensen die zich afvragen kunnen we vandaag wel eten. De voedselbank is een goede instantie die dan kan helpen. Maar ze hebben wel onze hulp nodig. Daarom is onze vraag neem iedere zondag een kleinigheid mee . Er staan dozen in de hal waar u het in kunt doen . Natuurlijk mag u ook een doos meenemen en thuis vullen. We gaan het hele jaar door producten verzamelen. In Enschede gaan zelfs mensen de straat op met een bolderkar om in te zamelen. Zo kunnen we met elkaar een steentje bijdrage in de bestrijding van armoede.
Vandaag gaat de collecte voor de Plaatselijke Gemeente  dan ook naar de Voedselbank.
Uw bijdrage voor de plaatselijke gemeente kunt u ook overmaken op rekening NL 46 RABO0316700541 t.n.v. College van Kerkrentmeesters o.v.v. collecte 26 juni.
Uw giften zijn zeer welkom.

De dienst volgende week zondag 11 september
Usselo: 10.00 uur. Voorganger: Ds. E. van Houwelingen uit Hengelo

Indien er pastorale zorg en/of geestelijke bijstand gewenst wordt kan men te allen tijde contact opnemen met één van de ouderlingen. De gegevens van de ouderlingen zijn te vinden in de Drieklank of op onze website.

De digitale kerkdiensten worden afwisselend door Rien van den Broeke, Joop Harms, Ties Bos en Henny Dekker verzorgd.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

VACANT

Bastinglaan 25