Zondagsnieuws en orde van dienst 7 november 2021 Zondagsnieuws en orde van dienst 7 november 2021

Zondag 7 november 2021  dankdienst.
Usselo: 10 uur, Voorganger: ds. O.Haasnoot.
Mmv de cantorij o.l.v. mevr. L. Dekker.
Ook kindernevendienst.
Ouderling: Rineke Overbeek, Diaken: Liesbeth Harms, Kerkrentmeester: Henk Abbink , Koster: Rene Jongejeugd.
Organist: Jan Fahner.

Bij het aansteken van de kaarsen zingen we van lied 600 de eerste twee verzen.

De schriftlezingen
Eerste lezing uit het O.T. Spreuken 6: 6-11
Tweede lezing uit het N.T. Marcus 4: 26-34

De bloemen voor zondag 7 november gaan naar fam. Reef , Twekkelerweg 350 als groet en bemoediging,
en naar Joke Pasman, Haaksbergerstraat 1006 als groet en bemoediging.
Dan zijn er fruit bakjes die staan in het gebouw we hopen dat er gemeenteleden zijn die wat weg willen brengen.

Toelichting:
Tijdens de dienst is de collecte voor Kerk in Actie- Zending Guatamala.
Sterke en weerbare vrouwen.
Veel vrouwen in Guatamala hebben dagelijks te maken met discriminatie en huiselijk geweld. Een vrouwencentrum, waar kerk in actie mee samen werkt, vindt dat dit moet stoppen en strijdt voor gelijkheidheid tussen mannen en vrouwen. Het centrum biedt vrouwen een theologische opleiding, waarna ze actief kunnen worden in kerk en samenleving. Dit geeft hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. De vrouwen worden ook geholpen als ze juridische of medische hulp nodig hebben na huiselijk geweld.
Aan de uitgang is de collecte voor de Plaatselijke Gemeente.
Uw bijdrage voor de Diaconie kunt u overmaken op : NL84RABO0316726532 o.v.v. Kerk in Actie.
Voor de plaatselijke Gemeente is het rekening nummer: NL46 RABO 0316700541.

De dienst volgende week zondag 14 november
Usselo, Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. O.Haasnoot.

Koffie drinken Na de dienst is er gelegenheid om samen koffie of thee in het Verenigingsgebouw te drinken. Welkom!

Email adres: olaf.haasnoot@gmail.com. Bij afwezigheid van ds. Olaf Haasnoot kunt u contact opnemen met één van de ouderlingen. De namen en adressen van de ouderlingen vindt u in het informatieblad Drieklank.

De digitale kerkdiensten worden door Rien van den Broeke en Joop Harms verzorgd.
Lijkt het u leuk om eens een kijkje te nemen hoe een en ander werkt, kijkt u dan na de dienst even achter in de kerk bij de “regietafel”. Rien en Joop geven u graag uitleg.

Bereikbaarheid van de kerk
Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, zijn de werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat en de Boekelosestraat volop in gang. Momenteel zijn de werkzaamheden in de tussen de bebouwde komgrens bij de Lammerinkweg en de bebouwde komgrens aan de Enschedese kant in uitvoering. Hierdoor is onze kerk en het Verenigingsgebouw per auto slecht bereikbaar.
Op onze website vindt u informatie over de diverse werkzaamheden en belemmeringen ten gevolge van de werkzaamheden. Daar zullen wij u ook op de hoogte houden van wijzigingen in de planning.
Kunt u niet naar de kerk komen, denkt u dan aan de mogelijkheid om de diensten online te volgen. Onder het kopje De kerk online! vindt u de link naar Kerkdienstgemist.

Het doorgeven van gemeenteleden die gefeliciteerd worden, ziek zijn of om een andere reden in het Zondagsnieuws vermeld moeten worden graag naar Greetje van der Valk, gvdvalk.dekker@gmail.com. Greetje verzamelt deze meldingen en zorgt dat de juiste adressen bij de redactie terecht komen. Het is van belang om naast het huisadres en eventueel de afdeling in het ziekenhuis ook de reden van de vermelding door te geven.

Dankdag 7 november 2021
Welkom en begroeting

Aansteken van de kaarsen met het kaarsenlied 600
1 cantorij, 2 allen

Begroeting
Lied 67: 1

Glorialied 714: 1 , 3, 5 cantorij
2, 4, 6, 8 allen
7 voorganger

Gebed om de Geest
Woord voor de kinderen
Lezing: Spreuken 6: 6-11

Lied 719: 1,2 cantorij, 3 allen
Lezing: Marcus 4: 26-34

Lied 719: 4 cantorij, 5 allen

Overdenking

Lied 765: 1, 6 allen
2,4 mannen
3,5 vrouwen

Gebeden, dankgebed, voorbeden, stil gebed, onze Vader

Slotlied 718:1,4.
amen, amen, amen

In het verenigingsgebouw staan de verrassingen voor allen van 85 jaar en ouder, wilt u die helpen wegbrengen?